To improve learning environment in primary schools
We denounce with righteous indignation and dislike men who we are to beguiled demoralized by the charms of pleasures that moment, so we blinded desires, that they indignations.
News & Updates
Kendi mutfağınızda, Somon Konserve yapabilirsiniz.
Nasıl mı? — İşte size, hem kolay, hem de pratik bir tarif;
Başlamadan önce, kavanozu ve kapağını sterilize edip mikroplardan arındırmanız önemlidir. *Kavanoz nasıl streilize edilir?
Ayrıca, bakınız *Balık Konservesi Yaparken Nelere Dikkat Etmeliyiz?
İsteğe bağlı turşu tuzunu ve sirkeyi somonunuza ekleyin. 250 ml kavanoz başına yarım çay kaşığı tuz veya 500 ml kavanoz başına tam bir çay kaşığı tuz kullanın. Asla sofra tuzu kullanmayın!
Kılçığıyla konserveliyorsanız kılçıkları yumuşatmak için isteğe bağlı sirke eklemeyi de seçebilirsiniz. Tuzla aynı ölçümleri kullanın.
Kavanozlarınız dolduğunda, kavanozların ağızlarına bulaşmış olan somon yağını temizlemek için sirkeye batırılmış bir kağıt havluyla silin. Kavanoz ağızlarını temizlemeyi ihmal etmek başarısız konservelemeye yol açabilir, bu nedenle bu adımı atlamayın.
Kavanozların kapaklarını sıkıca kapatın(aşırı sıkmayın).
Somon konserveniz hazır. Afiyet olsun!
Ev yapımı somon konserveyi yaptığınız tarihi mutlaka kavanoz üzerine etiketleyin.
Oda sıcaklığında ve direkt ışık almayacak şekilde 24 ay saklanabilir.
Açıldıktan sonra üzerine yağ ekleyerek ağzı kapalı bir şekilde buzdolabında (+4) saklanması ve 2 gün içerisinde tüketilmesi tavsiye edilir.
Somon balığı iyi bir besin kaynağıdır. Yağlı bir balık olarak sınıflandırılan somon, yüksek protein, yüksek omega-3 yağ asitleri ve yüksek D vitamini içeriğinden sağlıklı kabul edilir.
Somon balıkları, tipik olarak tatlı suda yumurtadan çıkarlar, okyanusa göç ederler, daha sonra üremek için tatlı suya geri dönerler. Ayrıca, dünyanın birçok yerinde yoğun bir şekilde yetiştirilmektedir.
Boyutları, 47 ila 200 cm. arası değişebilmektedir.
Kadın Balıkçılar Derneği
Bizi Takip Edin
Güzeltepe Mah.
Abidin Daver Sok. 7/1
Çankaya – Ankara